Nostetaanpas yksi vanha, kuvaton ohje esille. Tästä uunidonitsiohjeesta on tullut meidän lemppari, nää vaan maistuvat kaikista eniten sille mille pitää :) Tänä vappuna on tullut tehtyä muutama satsi näitä. Hyvää ja herkullista :) Kunnon jäähdytys täytyy olla, sillä suoraan uunista syötyinä maku ei ole vielä noussut kunnolla esille.
 
Näiden kuvien myötä oikein mukavaa ja maistuvaa vappua kaikille!
IMG_2480-normal.jpg
IMG_2481-normal.jpg
IMG_2478-normal.jpg
 
 
27.4.-14: Osa lapsistamme lähti toiselle vanhemmalleen, joten tein uunidonitseja "ennen vappua herkutteluun". Just ostin kaksi minipeltiäkin näiden tekoon, joten tänään sitten testattiin. Joo, vaikka ilman peltiäkin onnistuu ihan hyvin, niin onhan nuo käteviä :) Ja valmiit  niiiin hyviä! Ohje tuli vuokan mukana, on sitruunadonitseohje mutta koska sitruunaa ei ollut, jätin sen pois. Tämä ohje on hiukan erilainen kuin edellinen ohjeeni. En osaa sanoa, kumpi on parempi, ovat vain erilaisia :)

Tässä kuvaa siitä, miten nämä uunissakin paistetut ovat ihanan kuohkeita sisältä. Mä kammoan rasvassa paistamista, koska muistan aina miten jo aikoja, aikoja sitten naapuritalomme paloi, kun emäntä oli paistellut munkkeja. Oli nostanut kattilan levyltä pois mutta niin vain oli öljy syttynyt palamaan sinä aikana kun hän oli kaupassa. Siinä paloi ihan  kokonaan niiden iso omakotitalo :(50 gr voita
1, 25 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl maitoa
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten joukkoon
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vuorotelleen maidon kanssa, sekoita taikinaksi
  • lisää sitruunankuoriraaste
  • voitele vuoka ja pursita taikina koloihin
  • paistetaan 200asteessa 15 minuuttia

tässä donitsit menossa uuniin:ja tässä uunista juuri tulleina:sokerilla päällystetyt (kastoin donitsit lämpiminä kuumaan voisulaan ja sen jälkeen kierittelin sokerissa)mansikkatomusokerikuorrutus (ikäväkseni huomasin, että mansikkatomusokeria olikin vain vähän jäljellä, joten siksi noin vaalea kuorrute. Mutta on niin makeaa, että tuo riitti ihan hyvin, vaikkei väriltään kaunis olekaan)