Nuoren leipurin kirjasta löytyy tämä ohje nimeltä appelsiinikierrekakku. Tämä onkin jännä kakku -en ole ikinä osannut päättää, onko tämä kakku vai pulla :) Tehdään kuin pullataikina mutta ei nostateta ja hiivan tilalla on leivinjauhetta. Rakenne on kakkumainen, maku vähän molempia. Maistuvaa on joka tapauksessa ja nopea tehdä. Tämän leivoimme eilen tämän päivän kerhoomme, jossa meillä oli tänään pullavuoro.

100 gr voita

3/4 dl sokeria

1 kananmuna

7 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 mm suolaa

2 dl maitoa

täyte:

1,5 dl appelsiinimarmeladia

  • vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
  • lisää muna, jauhot, leivinjauhe ja suola ja sekoita kunnes seos on rakeista
  • lisää maito ja sekoita tasaiseksi
  • taikinaa ei tarvitse nostattaa mutta minä olen tässä vaiheessa antanut sen hieman nousta
  • kaulitse taikina juahotetulla pöydällä melko ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi
  • levitä marmeladi taikinalevylle, rullaa pitkältä sivulta ja leikkaa paksuisksi palasiksi
  • aseta leikatut palat noin 20cm:n kokoiseen, voideltuun vuokaan vierekkäin tasaisin välein
  • voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria
  • paistetaan 200asteessa 35minuuttia uunin alaosassa

Meillä oli appelsiinimarmeladia liian vähän, joten tein rullan toiseen poäähän voi-kaneli-sokeri täytteen :)