10vee poikani kanssa leivottiin tämä Pöytäkahdeksalle -blogista löytynyt piirakka. Tylsä sateinen ilta, eikä pyykkääminen ja siivoaminen kiinnosta yhtään. Koska jo aiemmin illalla teki mieli jotain suolaista, niin mikäs sen parempaa kuin leipominen. Helppo tehdä: poika väänsi taikinan, sekoitti täytteen ja kaatoi piirakan päälle. Äiti ojensi aineet, taputteli taikinan vuokaan, laittoi tonnikalan päälle :)
Paprikaa emme käyttäneet. Tuorejuusto on sekoitus valkosipuli-yrtit, ruohosipuli, kylmäsavulohi sekä maustamaton tuorejuustopakettien lopuista.
To-del-la hyvää, tästä tuli heti kerralla meidän suosikkipiiraamme! Tämä leipuriapulaiseni tykkää leipoa mutta syöminen ja etenkin maistaminen ei ole mielipuuhaansa -varsinkaan kun tuorejuustoa ja kermaa on taikinaan laitettu. Sain hänet maistamaan tätä, koska tykkää tonnikalasta: "Hmm, kummallista, tämähän maistuu pelkästään tonnikalalle. Voisin ottaa enemmänkin." Kiitos piirakan luojalle, meidän ruokarajoitteinen tykkäsi jostain :))
Ohje on pellilliseen piirakkaa, me puolitimme ja teimme sen piirakkavuokaan.
pohja:
300 gr voita
1 tl suolaa
6 dl jauhoja
1 dl vettä
täyte:
3 prk tonnikalaa
tilliä
1 paprika
4 munaa
4 dl juustoraastetta
2,5 dl kermaa
200 gr tuorejuustoa
sitruunapippuria
- nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi, sekoita tasaiseksi
- painele taikina pellille/vuokaan
- ripottele pinnalle valutettu tonnikala, silputtu tilli ja paloiteltu paprika
- sekoita keskenään munat, juustoraaste, kerma, tuorejuusto
- mausta ja kaada piirakan päälle
- paistetaan 200 asteessa 30-40minuuttia
- jos tummuu liikaa, pudota lämpö 175 asteeseen
Kommentit