10vee poikani kanssa leivottiin tämä Pöytäkahdeksalle -blogista löytynyt  piirakka. Tylsä sateinen ilta, eikä pyykkääminen ja siivoaminen kiinnosta yhtään. Koska jo aiemmin illalla teki mieli jotain suolaista, niin mikäs sen parempaa kuin leipominen. Helppo tehdä: poika väänsi taikinan, sekoitti täytteen ja kaatoi piirakan päälle. Äiti ojensi aineet, taputteli taikinan vuokaan, laittoi tonnikalan päälle :) 

Paprikaa emme käyttäneet. Tuorejuusto on sekoitus valkosipuli-yrtit, ruohosipuli, kylmäsavulohi sekä maustamaton tuorejuustopakettien lopuista.

To-del-la hyvää, tästä tuli heti kerralla meidän suosikkipiiraamme! Tämä leipuriapulaiseni tykkää leipoa mutta syöminen ja etenkin maistaminen ei ole mielipuuhaansa -varsinkaan kun tuorejuustoa ja kermaa on taikinaan laitettu. Sain hänet maistamaan tätä, koska tykkää tonnikalasta: "Hmm, kummallista, tämähän maistuu pelkästään tonnikalalle. Voisin ottaa enemmänkin." Kiitos piirakan luojalle, meidän ruokarajoitteinen tykkäsi jostain :))

Ohje on pellilliseen piirakkaa, me puolitimme ja teimme sen piirakkavuokaan.

 

pohja:

300 gr voita

1 tl suolaa

6 dl jauhoja

1 dl vettä

 

täyte:

3 prk tonnikalaa

tilliä

1 paprika

4 munaa

4 dl juustoraastetta

2,5 dl kermaa

200 gr tuorejuustoa

sitruunapippuria

 

    • nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi, sekoita tasaiseksi
    • painele taikina pellille/vuokaan
    • ripottele pinnalle valutettu tonnikala, silputtu tilli ja paloiteltu paprika
    • sekoita keskenään munat, juustoraaste, kerma, tuorejuusto
    • mausta ja kaada piirakan päälle
    • paistetaan 200 asteessa 30-40minuuttia
    • jos tummuu liikaa, pudota lämpö 175 asteeseen