Nuorimmaiseni luokkailtaan leivoin tarjolle tätä ihanaa pitkoa. Taikina kannattaisi laittaa kolmeen osaan, pitkot olisivat näin vähän siistimmän ja pienemmän näköisiä. Makuunhan koko ei vaikuta, sillä jokainen pala syötiin.

IMG_1439-normal.jpg

 

50 gr hiivaa

150 gr voita

6 dl maitoa

2 mm suolaa

1 dl sokeria

1 tl kaardemummaa

15-16 dl vehnäjauhoja

kananmuna

vaniljatäyte:

75 gr voita

1 dl sokeria

2 rkl kanelia

 

- sulata voi, murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva 

- sekoita suola, sokeri ja kaardemumma keskenään ja lisää maidon joukkoon, lisää myös kananmuna

- alusta jauhot vähitellen joukkoon

- sekoita täytteen pehmeään voihin sokeria ja kaneli, sekoita

- jaa taikina kolmeen (tai kahteen) osaan ja kauli yksi kerrallaan levyksi, levitä täyte taikinalevyn keskelle. Leikkaa reunasta suikaleita melkein täytteeseen asti 2cm:n välein. Käännä vuorotellen vasemmasta reunasta vuorotellen oikeasta reunasta suikaleet täytteen ja toistensa päälle ristikkäin. Eli näin:

IMG_1432-normal.jpg

- kohota puoli tuntia ja paista 200asteessa 15-20minuuttia

IMG_1435-normal.jpg

 

IMG_1436-normal.jpg