Nuorimmaiseni luokkailtaan leivoin tarjolle tätä ihanaa pitkoa. Taikina kannattaisi laittaa kolmeen osaan, pitkot olisivat näin vähän siistimmän ja pienemmän näköisiä. Makuunhan koko ei vaikuta, sillä jokainen pala syötiin.
50 gr hiivaa
150 gr voita
6 dl maitoa
2 mm suolaa
1 dl sokeria
1 tl kaardemummaa
15-16 dl vehnäjauhoja
kananmuna
vaniljatäyte:
75 gr voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
- sulata voi, murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva
- sekoita suola, sokeri ja kaardemumma keskenään ja lisää maidon joukkoon, lisää myös kananmuna
- alusta jauhot vähitellen joukkoon
- sekoita täytteen pehmeään voihin sokeria ja kaneli, sekoita
- jaa taikina kolmeen (tai kahteen) osaan ja kauli yksi kerrallaan levyksi, levitä täyte taikinalevyn keskelle. Leikkaa reunasta suikaleita melkein täytteeseen asti 2cm:n välein. Käännä vuorotellen vasemmasta reunasta vuorotellen oikeasta reunasta suikaleet täytteen ja toistensa päälle ristikkäin. Eli näin:
- kohota puoli tuntia ja paista 200asteessa 15-20minuuttia
Kommentit