Eilen illalla nautimme tällaista iltapalaksi. Pohja on Valion juustoraastepussien takaa kopsattu. Olen tehnyt sitä pari kertaa ja tykästynyt siihen paljon -rahka tuo taikinaan pehmeyttä, pohjan ollessa kuitenkin rapeahko. Tällakertaa laitoimme täytteeseen myös kaapista löytynyttä kukkakaalia, auronkokuivattu tomaattikin vaihtui normaaliin tomaattiin. Kuvankin muistin napata vasta, kun oli viimeinen pala jäljellä :)

 

pohja:

1/2 prk rahkaa

125 gr pehmeää voita

2 dl jauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

 

täyte:

400 gr parsakaalia

muutama aurinkokuivattu tomaatti

150 gr fetajuustoa

2 munaa

3 dl kermaa

suolaa

pippuria

paprikajauhetta

yrttimaustetta

2 dl juustoraastetta

 

  • sekoita pohjan ainekset luetellussa järjestyksessä keskenään ja   painele taikina vuokan pohjalle ja reunoille
  • keitä parsoja muutama minuutti ja jäähdytä hetki kylmässä vedessä, valuta
  • laita pohjalle suikaloidut tomaatit (jos käytät oikeita tomaatteja, älä laita niitä alimmaiseksi), parsat ja fetajuusto
  • ripottele seuraavaksi juustoraaste
  • sekoita munaseoksen munat, kerma ja mausteet keskenään ja kaada vuokaan
  • paistetaan 20 asteessa reilu 30minuuttia