Eilen illalla nautimme tällaista iltapalaksi. Pohja on Valion juustoraastepussien takaa kopsattu. Olen tehnyt sitä pari kertaa ja tykästynyt siihen paljon -rahka tuo taikinaan pehmeyttä, pohjan ollessa kuitenkin rapeahko. Tällakertaa laitoimme täytteeseen myös kaapista löytynyttä kukkakaalia, auronkokuivattu tomaattikin vaihtui normaaliin tomaattiin. Kuvankin muistin napata vasta, kun oli viimeinen pala jäljellä :)
pohja:
1/2 prk rahkaa
125 gr pehmeää voita
2 dl jauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
täyte:
400 gr parsakaalia
muutama aurinkokuivattu tomaatti
150 gr fetajuustoa
2 munaa
3 dl kermaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
yrttimaustetta
2 dl juustoraastetta
- sekoita pohjan ainekset luetellussa järjestyksessä keskenään ja painele taikina vuokan pohjalle ja reunoille
- keitä parsoja muutama minuutti ja jäähdytä hetki kylmässä vedessä, valuta
- laita pohjalle suikaloidut tomaatit (jos käytät oikeita tomaatteja, älä laita niitä alimmaiseksi), parsat ja fetajuusto
- ripottele seuraavaksi juustoraaste
- sekoita munaseoksen munat, kerma ja mausteet keskenään ja kaada vuokaan
- paistetaan 20 asteessa reilu 30minuuttia
Kommentit