Kahdenlaisia tryffeleitä: kookosrasvaan tehtyjä ja suklaisia. Kookosrasvaiset muistuttavat mielestäni enemmän jääsuklaata kuin tryffeleitä :o Ohje on parikyt vuotta vanha, jonkun kaupan joululehtisestä silloin poimittu. Pipariset tryffelit ovat todella piparisen suklaisia, ei tarvitse montaa syödä kerrallaan ;)

 

 

Mummon tryffelit  20 kpl

1 rkl kaakaojauhetta

4 rkl tomusokeria

vajaa 100 gr kookosrasvaa

1 tl vaniljasokeria

perustaikinaan voi lopuksi tai vuokaan tryffelin päälle lisätä pähkinärouhetta, marianne crushia, suklaamurusia …ihan mistä vain itse tykkäät :)

·         sulata kookosrasva

·         lisää rasva vähitellen kuivien aineiden joukkoon voimakkaasti vatkaten

·         nostele massa paperivuokiin ja laita jääkaappiin jähmettymään

 

Pikkasen näköjään makeisten muoto kärsinyt jääkaapituksen aikana.

 


Piparitryffelit 15 kpl

125 gr suklaata (laitoin puolet tummaa, puolet maitosuklaata)

0,5 dl kermaa

0,5 tl piparkakkumaustetta

1 tl hunajaa

1 tl pehmeää voita

koristeluu: 0,5 dl kaakaojauhetta

·         paloittele suklaa

·         kiehauta kerma ja lisää joukkoon piparkakkumauste, hunaja, voi ja paloiteltu suklaa

·         sekoita tasaiseksi massaksi

·         kaada massa 14x20cm foliovuokaan (minä laitoin tällä kertaa pikkuisiin vuokiin) ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli

·         irrota ja leikkaa noin sentin kokoisiksi palasiksi

·         laita kaakaojauhe lautaselle ja kääntele palaset siinä

·         säilytä viileässä, ilmatiiviisti

Kuten avatusta huomaa, nämä ovat todella suklaisia. Käytin aitoa, tummaa kaakaojauhetta ja paljon piparkakkumaustetta. Jos tarkkasilmäiset ovat jo huomanneet, hätä ei aina lue lakia :) Makeisvuuat loppuivat kesken, joten loput tehtiin noihin alumiinisiin kynttilämansettivuokiin :)) Tuolle massalla oikein hyvä vaihtoehto!