Viikonlopun korispelin puffaan leivoin tätä omenakeikaisukakkua. Puolitin ohjeen, sillä tein sen kahteen 18cm:n vuokaan. Hieman ois mielestäni saanut olla paksumpi pohja mutta kaikki palat myytiin ja makua kehuttiin, joten paksuus oli kai sit sopiva :)
Kuvassa olevat kolot ovat "huolimattomuusvirheitä" -en laittanut leivinpaperia tarpeeksi hyvin reunoille :/
Vuoan pohjalle:
2 rkl rasvaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
omenoita
- vuoraa 24cm:n vuoka leivinpaperilla
- laita rasva pieninä nokareina ympäri vuoan pohjaa, ripottele fariinisokeria vuoan pohjalle kanelin kanssa
- kuori/viipaloi omenat ja asettele vuoan pohjalle rasvan ja sokerin päälle
- paistetaan 200 asteessa noin 5 minuuttia
taikina:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 dl rasvatonta maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
- vatkaa munata ja sokeri kevyeksi vaahdoksi, lisää maito
- sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja kaada munaseoksee, sekoita sen verran että saat aineet sekaisin
- kaada taikina uunissa olleiden omenoiden päälle ja jatka kypsentämistä uuni alaosassa noin 30 minuuttia
- kumoa kakku tarjoiluastiaan, poista paperi. Tarjoile kuuma tai hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa
Kommentit