Viikonlopun korispelin puffaan leivoin tätä omenakeikaisukakkua. Puolitin ohjeen, sillä tein sen kahteen 18cm:n vuokaan. Hieman ois mielestäni saanut olla paksumpi pohja mutta kaikki palat myytiin ja makua kehuttiin, joten paksuus oli kai sit sopiva :)

Kuvassa olevat kolot ovat "huolimattomuusvirheitä" -en laittanut leivinpaperia tarpeeksi hyvin reunoille :/

 

Vuoan pohjalle:

2 rkl rasvaa

1 rkl fariinisokeria

1 tl kanelia

omenoita

  • vuoraa 24cm:n vuoka leivinpaperilla
  • laita rasva pieninä nokareina ympäri vuoan pohjaa, ripottele fariinisokeria vuoan pohjalle kanelin kanssa
  • kuori/viipaloi omenat ja asettele vuoan pohjalle rasvan ja sokerin päälle
  • paistetaan 200 asteessa noin 5 minuuttia

taikina:

2 kananmunaa

0,5 dl sokeria

1 dl rasvatonta maitoa

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kaurahiutaleita

  • vatkaa munata ja sokeri kevyeksi vaahdoksi, lisää maito
  • sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja kaada munaseoksee, sekoita sen verran että saat aineet sekaisin
  • kaada taikina uunissa olleiden omenoiden päälle ja jatka kypsentämistä uuni alaosassa noin 30 minuuttia
  • kumoa kakku tarjoiluastiaan, poista paperi. Tarjoile kuuma tai hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa