SLY18-kierroksen helmikuun paketissa oli tämäkin ohje. Chia-ja hampunsiemenet ovat myös tuosta paketista. Lauantaiaamuna en jostain kummallisesta syystä saanut nukuttua, joten nousin, tein taikinan nousemaan, siivoilin ja leivoin sämpylät. Sitten katoin pöydän ja herätin ukkokullan tuoreiden sämpylöiden äärelle :) Olipas makoisia sämpylöitä! Hiukan muutin ohjetta mutta perusmaku varmasti säilyi. Noita chia-siemeniä en ole aikoihin maistanutkaan, niistä tulee "jännä" maku. Jännä mutta hyvä! Kiitos slyni :)

Nämä sämpylät olivat muuten seuraavana iltanakin vielä aivan tuoreen makuisia, eli lisä plussaa siitä!

Tässä uuniin menossa:


Tässä uunista tulossa:



Tein aika isoja sämpylöitä, niitä tuli 8kpl.

0,5 dl chia-siemeniä
0,5 dl auringonkukan siemeniä (käytin pellavasiemenrouhetta ja hampunsiemeniä, koska auringonkukansiemeniä ei ollut)
3 dl lämmintä vettä
* anna näiden liota 10 minuuttia *

15 gr hiivaa
1 tl suolaa
 1 rkl siirappia
* sekoitetaan keskenään, lisää lionneeseen siemenseokseen *

1 dl hiutaleita/rouheita (käytin kaurahiutaleita ja vehnärouhetta)
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
* sekoita ja lisää taikinan joukkoon, alusta taikina ja anna kohota *

* leivo taikinasta tanko ja leikkaa 3-4cm:n paloiksi
* kasta sämpylän päällipuoli esim. maitoon ja sitten lautaselle, jossa siemeniä (esim. 3 rkl pellavansiemeniä ja 3 rkl auringonkukansiemeniä). En laittanut siemeniä päälle, sillä mieheni ei niistä niin välitä...
* kohota

* paistetaan 225asteessa 12-15 minuuttia *