Ruokaherkkuja -blogista löytyi tämä ohje. Minä en voi tehdä mitään ilman vaniljasokeria :) joten lisäsin sitä taikinaan. Tein pikkuleivistä vähän littanoita, eli kauralastuja. En siis pyöritellyt taikinaa palloksi vaan lusikalla vaan nostelin pellille kasoja. Koska tämä oli eka kerta, kun kokeilin tätä ohjetta, tein koesatsin -tein taikinaa vain neljänneksen, eli 50gr voita jne. Tuosta määrästä tuli 12 reilun kokoista kaura-mustikkapikkuleipää. Niin hyviä olivat, että välipalalla tuo määrä hupeni alta aikayksikön :) Ja tuli pyyntö tehdä samoja uudelleen.. Seuraavalla kerralla teemmekin noita lasten kanssa yhdessä, koska ohje on niin helppo.

 

200 gr voita

3 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

1 tl kaardemummaa

1 tl leivinjauhetta

(1 tl vaniljasokeria)

1 dl jäisiä mustikoita

 

  • kaikki ainekset sekoitetaan keskenään
  • pyörittele taikinasta palloja, nosta ne pellille ja paina hieman littanoiksi
  • jätä leviämisvara!
  • paistetaan 200asteessa 12 minuuttia