Viikonlopun koriksen puffaan leivoin tämän juustokakun. Tälläkin kertaa oli todella maukasta mutta jotain ihmeellistä tapahtui jo valmiina jääkaapissa olon aikana ..kakku lässähti ja pinta halkeili :( Laitan ohjeen tänne kuitenkin, koska on tosi hyvää. Normaalisti on jonkun verran tuota kuvassa olevaa korkeampi ja koostumukseltaan kuohkeampi. Puffaan kakku ei ulkonäkösyistä päätynyt vaan meni omiin mahoihin. Hyvää se kyllä oli, kunhan ei lautaselle katsellut :)

pohja:

300 gr digestivekeksejä

150 gr pehmeää voita

3 tl sokeria

 täyte:

400 gr maustamatonta tuorejuustoa

2 prk ranskankermaa

6-7 munankeltuaista

3 dl sokeria

1 sitruunan mehu

1 pss daim-rakeita

  • murskaa keksit ja sekoita niihin pehmeä rasva ja sokeri
  • painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
  • paistetaan 200 asteessa keskitasolla 5 minuuttia. Laske sitten uunin lämpö 150asteeseen
  • sekoita sähkövatkaimella täytteen ainakset -ei daimrakeita!
  • ota kakkupohja uunista ja kaada täyte pohjan päälle.
  • jatka paistamista 15 minuuttia alatasolla
  • ota kakku uunista ja ripottele päälle daim-rakeet, paina niitä hieman täytteen "sisälle"
  • paistetaan vielä noin 30minuuttia
  • annan kakun jäähtyä ainakin huoneenlämpöiseksi, mieluummin jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua