15-vuotiaallamme oli jälleen koripallon kotipeli. Leivoin puffaan tämän mango-valkosuklaajuustokakun. Valinta leivonnaiseksi oli helppo, sillä asuntovaunussamme ei ole uunia, jolla paistaa :) Tämän tekaisin lauantai-iltana odottamaan sunnuntain puffapöytää.

 

pohja:

150 gr digestivekeksejä

150 g suklaakaurakeksejä

100 gr voita

 

täyte:

4 liivatelehteä

2 rkl kuumaa vettä

150 gr maustamatonta tuorejuustoa

150 gr valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

alle 1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

3 rkl sitruunamehua

 

päällinen:

2 prk mangososetta (vauvanruuat on sopivia :))

1,5 liivatelehteä

 1 rkl kuumaa vettä

 

- murskaa keksit murusiksi ja sekoita niihin pehmeä voi

- painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka täytteen tekemisen ajaksi jääkaappiin

- laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10:ksi minuutiksi

- vatkaa kerma ja sulata valkosuklaa vesihauteessa

- sekoita tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu

- liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan, sekoita ja kaada hiljalleen tuorejuustoseokseen, lisää myös kermavaahto sekaan

- kaada täyte pohjan päälle

- laita kakku hetkeksi taas jääkaappiin

- liota päällyksen liivatelehti kylmässä vedessä. Tämä päällynen jää hieman löysäksi eikä hyydy "kiilteeksi", jos haluat kunnon kiilteen lisää liivatteiden määrää

- kaada mangososeet kulhoon, liota liivatelehti kuumaan vesitilkkaan ja kaada hiljalleen mangososeen sekaan

- levitä seos tasaisesti kakun päälle

- annan hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluummin seuraavaan päivään