15-vuotiaallamme oli jälleen koripallon kotipeli. Leivoin puffaan tämän mango-valkosuklaajuustokakun. Valinta leivonnaiseksi oli helppo, sillä asuntovaunussamme ei ole uunia, jolla paistaa :) Tämän tekaisin lauantai-iltana odottamaan sunnuntain puffapöytää.
pohja:
150 gr digestivekeksejä
150 g suklaakaurakeksejä
100 gr voita
täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
150 gr maustamatonta tuorejuustoa
150 gr valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
alle 1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
päällinen:
2 prk mangososetta (vauvanruuat on sopivia :))
1,5 liivatelehteä
1 rkl kuumaa vettä
- murskaa keksit murusiksi ja sekoita niihin pehmeä voi
- painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka täytteen tekemisen ajaksi jääkaappiin
- laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10:ksi minuutiksi
- vatkaa kerma ja sulata valkosuklaa vesihauteessa
- sekoita tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu
- liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan, sekoita ja kaada hiljalleen tuorejuustoseokseen, lisää myös kermavaahto sekaan
- kaada täyte pohjan päälle
- laita kakku hetkeksi taas jääkaappiin
- liota päällyksen liivatelehti kylmässä vedessä. Tämä päällynen jää hieman löysäksi eikä hyydy "kiilteeksi", jos haluat kunnon kiilteen lisää liivatteiden määrää
- kaada mangososeet kulhoon, liota liivatelehti kuumaan vesitilkkaan ja kaada hiljalleen mangososeen sekaan
- levitä seos tasaisesti kakun päälle
- annan hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluummin seuraavaan päivään
Kommentit