Tein piirakan irtoreunavuokaan, tässä piirakka menossa uuniin:
Tässä juuri uunista tulleena:
Kuvassa piirakka näyttää jotenkin "kovalta" mutta oli kyllä ihanan pehmeää.
pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl voita sulana
1 dl maitoa
omenoita
muruseos:
50 gr voita pehmeänä
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
- vaahdota munat ja sokeri, yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon
- lisää voisula ja maito nostelleen taikinaan, sekoita mahdollisimman vähän
- levitä uunipellille
- kuori ja lohko omenat ja asettele pohjataikinan päälle
- valmista muruseos, eli sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita omenoiden päälle
- paistetaan 200asteessa 20minuuttia
Kommentit