Päivänä eräänä teki mieli omenapiirakkaa ja päädyin tällaiseen murupintaiseen. Syöjiä ei tällä kertaa ollut monta, joten tein annoksen puolikkaana. Meillä on 60cm leveä uuni, joiten normaalisti tekisin ohjeen puolitoista kertaisena, silloin olisi hyvä pellilliseen.

Tein piirakan irtoreunavuokaan, tässä piirakka menossa uuniin:


Tässä juuri uunista tulleena:


Kuvassa piirakka näyttää jotenkin "kovalta" mutta oli kyllä ihanan pehmeää.

pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl voita sulana
1 dl maitoa
omenoita

muruseos:
50 gr voita pehmeänä
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä

 
  • vaahdota munat ja sokeri, yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon
  • lisää voisula ja maito nostelleen taikinaan, sekoita mahdollisimman vähän
  • levitä uunipellille
  • kuori ja lohko omenat ja asettele pohjataikinan päälle
  • valmista muruseos, eli sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita omenoiden päälle
  • paistetaan 200asteessa 20minuuttia