Mieheni herkkua on toscapiirakka. Viime viikolla vietimme muutaman päivän  eräällä varikolla moottoripyöräilyn merkeissä ja sinne mukaan leivoin yllärinä tämän piirakan. Ohje on omasta reseptikansiostani otettu, ikivanha, nostalginen melkein :) Välillä aina tulee kokeiltua uutta ohjetta mutta silti sitä palaa tähän vanhaan, niin hyväksi todettuun ohjeeseen. Piirakka on tehty 1,7 litran vetoiseen Eskimo-paistovuokaan.



100 gr voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl appelsiininmehua t. maitoa (en osannut päättää kumpaako laitan, laitoin sit puoliksi)
(1 tl appelsiininkuoriraastetta)

kuorrutus:
75-100 gr voita
100 gr mantelilastuja
1-1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl appelsiinimehua t. kermaa, maitoa

 
  • vaahdota voi ja sokeri
  • lisää munata vatkaten sekaan
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
  • lisää mehu tai maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  • paistetaan 175asteessa n. 15 minuuttia
  • sekoita kuorrutuksen ainekset kattilassa keskenään, anna kiehahtaa ja lisää puolikypsän pohjan päälle
  • paistetaan vielä sen aikaa, että kuorrutus on saanut kauniin ruskeahkon värin, eli tällaisen:


Laitoin päälle puoliksi mantelilastuja ja mantelirouhetta, koska lastut loppuivat kesken. Luulin pussin olevan 100gr mutta olikin vain 50 gr.