Ehdottomasti paras kuivakakku, eikä todellakaan ole kuiva vaan ihanan pehmeä ja joulunmakuinen! Lapsuuden kakku, sillä äiti tätä jo leipoi ollessani pieni. Varmaan juuri siksi miellän tämän ainoaksi, oikeaksi maustekakuksi. Leivoin tätä tänään olleeseen poikani koripallon kotipelin puffaan, pari palaa jäi jäljelle –reseptiä kyseltiin :)

 

Vuoka, jossa kakku on paistettu on niinikään äitiltäni saatu varmaan kaksyt vuotta sitten. Sellainen teräksinen, hopean värinen korkea vuoka :) Vanhuuden alkaa huomaamaan siitä, että kakun kuviot eivät enää jää kakun pinnalle.

3 dl vehnäjauhoja

1,5 tl neilikkaa

3 tl kanelia

1 tl ruokasoodaa

3 dl sokeria

2 rkl appelsiininkuorta (käytin hillottua)

¾ dl manteleita (käytin mantelirouhetta)

2 munaa

1,5 rkl kermamaitoa

50 gr voita

·         sekoita kuivat aineet sekä appelsiininkuori ja mantelit keskenään

·         vatkaa keltuaiset ja kermamaito, sekoita jauhoseokseen

·         vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan

·         paistetaan 180asteessa n.40minuuttia

Parasta nautittavaksi seuraavana päivänä