Nyt voin laittaa tämän piirakan ohjeen tänne, kun ohje on jo matkannut Salaisen Leivontaystäväni luokse :) Piirakka kantaa nimeä kevyempi lohipiiras. Itse tykkään tästä todella, herkullista on. Peston määrää kannattaa itse vähän miettiä, itse rakastan pestokastikkeita mutta tuo ohjeen 100 gr on mielestäni hiukan liikaa.



pohja:
50 gr margariinia
1,5 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
täyte:
200 gr kylmäsavulohta
1 dl purjoa
2 dl maitoa/ruokakermaa
100 gr pestoa
2 munaaa
•    sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää pehmeä rasva, lisää vesi ja sekoita taikinaksi
•    laita taikina kylmään täytteen tekemisen ajaksi
•    paloittele lohi, pilko purjo
•    sekoita täytteen ainekset kulhossa (tai laita lohipalaset  piiraspohjalle ja muu täyte siihen päälle)
•    voitele piirasvuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille
•    lisää täyte
•    paistetaan 200asteessa uunin alaosassa noin 30minuuttia

Mulla on hyvin usein tapana tehdä ensin ja vasta sitten ajatella. Kuten tässäkin: laitoin jotain "sulamatonta" juustoa lastuina piirakan päälle ja kumisina paloinahan se tuli takaisin :)