Nyt voin laittaa tämän piirakan ohjeen tänne, kun ohje on jo matkannut Salaisen Leivontaystäväni luokse :) Piirakka kantaa nimeä kevyempi lohipiiras. Itse tykkään tästä todella, herkullista on. Peston määrää kannattaa itse vähän miettiä, itse rakastan pestokastikkeita mutta tuo ohjeen 100 gr on mielestäni hiukan liikaa.
pohja:
50 gr margariinia
1,5 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
täyte:
200 gr kylmäsavulohta
1 dl purjoa
2 dl maitoa/ruokakermaa
100 gr pestoa
2 munaaa
• sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää pehmeä rasva, lisää vesi ja sekoita taikinaksi
• laita taikina kylmään täytteen tekemisen ajaksi
• paloittele lohi, pilko purjo
• sekoita täytteen ainekset kulhossa (tai laita lohipalaset piiraspohjalle ja muu täyte siihen päälle)
• voitele piirasvuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille
• lisää täyte
• paistetaan 200asteessa uunin alaosassa noin 30minuuttia
Mulla on hyvin usein tapana tehdä ensin ja vasta sitten ajatella. Kuten tässäkin: laitoin jotain "sulamatonta" juustoa lastuina piirakan päälle ja kumisina paloinahan se tuli takaisin :)
Kommentit