Jos sanoisin vain, että voi herran jestas, kun oli hyvää -ehkä se riittäisi kuvaamaan tätä kakkusta :) Appelsiinin ja mantelin combo toimii aina. Päälle tomusokeria ja kylkeen vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai mascarponevaahtoa -näin neuvoi Pirkka :)

IMG_4821.jpg

1 appelsiini

1 sitruuna

3 kananmunaa

3 dl sokeria

2 pss (a´100 gr) mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

- Pese sitrukset huolella. Kiehauta pari litraa vettä ja laita appelsiini kiehumaan 15minuutiksi. LIsää sitten sitruuna ja keitä vielä noin 30minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä sitrukset kylmäss vedessä.

- Puolita sitrukset, poista siemenet. Lusikoi sisukset kulhoon, lisää myös paloitellut kuoret. Soseuta ssauvasekoittimella. 

- Vatkaa munata ja soekri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja ja lisää munavahtoon kevyesti sekoitellen. Kääntele lopuksi sitrussose sekaan.

- Paistetaan 24cm vuoassa 175asteessa noin 45minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita leivinpaperi päälle. 

- Irrota kakku jäähtyneenä. Siirrä se jäkaappiin tekeytymään ainakin seuraavaan päivään. 

 

Yksi hoitolapseni täytti 5-vuotta ja toivoi Rinsessasynttäreilleen vaaleanpunaista kakkua, jossa on kukkia. Selevä :) Hän tykkää appelsiinista mutta ei välitä oikein normi kakkupohjasta. Joten tein tämän appelsiini-sitruunakakun täytekakun pohjaksi. Päätös oli onnistunut, sillä mehevä ja appelsiininen pohja oli todella hyvä sokerikuorrutteen alle.

Kakkupohjan päälle laitoin kerroksen mansikkahilloa sekä kermavaahtoa sokerikuorrutteen kiinnitymiseksi. Oli hiukan kiire saada kakku päikkäreiden aikaan valmiiksi, joten pitsikukat ovat kuvassa vielä märkiä (mutta kuivivat kyllä :) ). Kakun alareunaan laitoin valkoisen sokerikuorrutekaistaleen mutta siitä ei ole kuvaa. Kakku nimittäin syötiin viimeistä pisaraa myöden.

IMG_4824.jpg

Yhdellä aiemmalla SLY-kierroksella saimme pitsin tekoainekset sekä muotit sille. Kuvassa valmiit kukkaset, juuri uunista tulleet.

IMG_4822.jpg

Palakin on sotkuinen mutta sitäkin herkullisempi :) 

IMG_4829.jpg