Eräänä päivänä vuokaleivän paistuessa uunissa tekaisin vielä ruisleipätaikina nousemaan. Itse tehty ruisleipä on ihan parasta ja usein tuleekin tehtyä. Tässä jostain ylös kirjoitettu ohje, tein ekaa kertaa mutta en vikaa. Maukasta oli! Ohjeesta tuli kaksi reilun kokoista leipää. Toisen pakastin ja olin pakastuksenkin jälkeen tuoreen makuista.

IMG_2420-normal.jpg

0,5 l vettä

0,5 rkl suolaa

1 tl siirappia

1 pss kuivahiivaa

7 dl ruisjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

- lisää lämpimään veteen sula, siirappi ja kuivahiiva,  lisää jauhot ja vaivaa taikinaa kunnolla

- kohota liinan alla noin tunti

- leivo taikinasta kaksi limppua ison jauhomäärän kanssa

- kohota vielä sen aikaa, että uuni lämpiää 250asteeseen. Paista 45 minuuttia.

IMG_2423-normal.jpg

IMG_2422-normal.jpg