Juustokakut on ihania ja usein niitä tuleekin erilaisin komboin tehtyä. Tämä on ehkä paras ohje, millä minä olen leiponut. Keksit voi vaihtaa, tuorejuuston maun voi vaihtaa jne. Vain taivas on rajana! Kuvissa oleva kakku on tarjolla nuorimmaisen poikani opettajan läksiäisissä. Ihan koko alakoulun opettanut opettaja jäi eläkkeelle ja järkkäsimme hänelle miehineen kunnon juhlat kuohuvien, tarjoilujen, ohjelmien ja lahjojen kera. Ja kyynelten. Ja oli kakkukin hyvää :)

20140531_075658.jpg

 

Pohja:

1 pkt kaurakeksejä

1 dl rasvaa

- Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Levitä seos tasaisesti vuoan pohjalle (halk. 20-22cm).

Täyte:

1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 pkt (400 gr) sitruunatuorejuustoa

0,5 - 1 dl tomusokeria

1 sitruunan kuori ja mehu

4 liivatelehteä

0,5 dl appelsiinimehua

maun mukaan sokeria

- Vaahdota vaniljakastike. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri joukkoon. Raasta pestyn sitruunan kuori ja puristettu mehu joukkoon. Tarkasta maku ja lisää sokeria oman maun mukaan. 

- Laita liivatelehdet likoamaan 10minuutiksi. Kuumenna sitten appelsiinimehu ja liota puristetut lehdet kuuman mehun joukkoon. Jäähdytä.

- Lisää liivateseos tasaisena nauhana vaniljakastike seokseen ja sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle, peittele vuoka hyvin ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.

 

Päälle:

2 liivatelehteä

1 dl appelsiininmehua

- Liota liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna appelsiinimehu ja lisää puristetut liivatelehdet, sekoita. Kaada sitten kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi. Koristele.

(tämän kakun kiilteen tein mandariini-mangomehuun. Ihana väri! Ihana maku!)

20140531_090006.jpg