Jouluhan on ihan kohta! Ei enää kahta kuukautta ;) Leivoimme siis eilen hoitolasten kanssa pipareita. Nämä eivät ole joulupipareita vaan tietty ajankohtaisesti Halloweenpipareita. Piparit teimme sly-pariltani saamillani muoteilla, herättivät suurta ihastusta pikkuväen (ja isompienkin) keskuudessa! Taikina on heti valmista leivottavaksi, tykkään siitä. Ja on ihana pehmeä lastenkin kaulita.


1,5 dl siirappia
150 gr sokeria
1 tl pomeranssikuorta
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
150 gr voita
0,5 rkl soodaa
1 muna
500 gr vehnäjauhoja
- siirappi, sokeri ja mausteet kiehautetaan
- lisätään jääkaappikylmä voi, sekoita kunnes voi on sulanut
- lisätään muut ainekset ja sekoitetaan tasaiseksi
- leivotana heti taikinan hieman jäähdyttyä ja jähmetyttyä
- paistetaan 200asteessa 8minuuttia

Kun leivoimme, tein jokaiselle omalle ja vieraaalle oman ison kummituspiparin. Päikkäriaikaan koristelinmme koululaisen kanssa ne piikeerillä ja lakuhippusilla. Välipalalla kummitukset hämmästyttivät varsinkin pienimpiä kovin :) Puolitoista vuotias nuolaisi ensin varovasti, että uskaltaako sitä syödäkään :) Ennen pipapreilla herkuttelua jokainen söi yhden kummituksen kurpitsaleivän: ruisleipää, voita, kinkkua ja juustoa ja (omena)muotilla pala. Jokainen söi muuten kaksi leipää, vaikka herkut odottivat pöydässä, koska oli kuulemma niin herkullista kurpitsan mallista leipää ;D)

Tässä vielä nämä uudet muottimme. Possut ei kuuluneet mukaan mutta pian 4vee tyttö oli sitä mieltä, että possuja pitää leipoa.