Muutama viikko sitten ollessamme juhlaillallisella, saimme maailman parasta mätiterriiniä. Pitkään jo aiemmin olen etsin ohjetta sellaiseen mutta ei ole löytynyt. Joten tämä ohje on oma muunnelmani monista eri ohjeista. Lopputulos oli lähes täydellinen. Tätä ei voi kuvailla muilla sanoilla, kuin ”jumalaista herkkua”. Suussa sulavaa. Sopii sekä joulun kalapöytään että herkkuna ruisleipäpalasen päälle. Seuraavalla kerralla lisään massaan silputtua sipulia, sen makua vähän kaipasi.

 

6 liivatelehteä

200 gr mätiä

2 dl smetanaa

4 dl kuohukermaa

2 rkl sitruunamehua

1 dl tilliä

1 dl ruohosipulia

1 tl suolaa

mustapippurirouhetta

valkopippurirouhetta

·         pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ainakin 10minuuttia

·         vaahdota smetana, vaahdota kuohukerma

·         silppua tilli, silppua ruohosipuli

·         liota pehmenneet liivatelehdet sitruunanmehuun

·         yhdistä smetana- ja kermavaahdot, lisää mäti, tilli- ja ruohosipulisilput

·         mausta (laita ensin varovasti ja maistele koko ajan. Jätä maku laimeaksi, sillä kakku maustuu hyytyessään!)

·         kelmuta 1,5 litran vuoka, kaada massa sinne ja käännä loppu kelmu päälle

·         anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, hyvää myös "ylihuomenna"