Olen joko vähän myöhässä tai tosi ajoissa joulun suhteen :) Ohje on sly25-kierroksen pariltani saama ohje mutta vasta nyt sain kameran muistikortin ja tietokoneen samaan tilaan. Kakun teki suurimmaksi osaksi 17vee poikani, kunnes hänelle tuli "muuta menoa" ja lopun tein sit minä :D Meillä ei ollut glögitiivistettä, joten kiille on tosi vaalea kun tein sen purkkiglögiin. Maku sen sijaan oli vallan maino, sillä mittasin oiekan määrän glögi ja liotin siinä noin puoli tuntia kahta kanelitankoa. Suosittelen kokeilemaan! Itse kakkukin oli vallan hyvää.
Jouluna meillä oli glögijuustokakkua, jossa appelsiinituorejuustoa ja raastettua appelsiininkuorta. Sopivat todella hyvin!
pohja:
150 gr piparkakkuja
75 gr voita
- murskaa piparit, sulata voi ja yhdistä seos. Painele irtopohjavuuan pohjalle (24cm)
täyte:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
250 gr tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 dl glögitiivistettä
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
2 dl vispikermaa
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita siihen tuorejuusto
- liota liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna glögi ja liota lionneet iivatelehdet sinne
- vaahdota kerma, lisää glögi ja mausteet vaahtoon ja lopuksi kermavaahto
- kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään
kiille:
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä
- liota liivatelehdet kylmään veteen
- valmista glögi, kuumenna ja sulata liivatteeet siihen. Anna hieman jäähtyä ja kaada sitten ohuena nauhana varovasti kakun päälle
- anna hyytyä vähintään neljä tuntia
Kommentit