Vietimme ihan vain lähipiirin kesken mieheni viikonloppuna olleita pyöreitäsynttäreitä -miehelle yllätyksenä. Äitinsä toi mansikkakakun (aivan ihanan makuista!) ja tätinsä toi sieni-pekonipiirakan (tosi hyvää sekin). Minä leivoin muffinsseja maukkaista, kotimaisista mansikoista, Miehelle kerroin, että kuorrutan ne, en jaksa tehdä täytekakkua :) Resepti on yhdistelmä paristakin ohjeesta lisättynä omilla höysteillä. Suosittelen kokeilemaan, oli erittäin mehevän makuisia. Myös seuraavana päivänä maistuivat, joten näitä voisi ehkä pakastaakin.




14 kpl
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 gr rasvaa sulana
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (käytin puolikkaan vaniljatangon)
2 dl mascarponejuustoa (kermakin käy)
200 gr valkosuklaata (Panda-levy olikin 130 gr, joten sen verran laitoin tällä kertaa)
250 gr mansikoita
  • pilko mansikat ja rouhi suklaa
  • vaahdota munat ja sokeri, lisää sulanut ja jäähtynyt rasva varovasti sekoittaen
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan käännellen vuorotellen mascarponen kanssa
  • lisää rouhittu suklaa, sekoita varovasti
  • lisää kuutioidut mansikat ja sekoita nekin varovasti taikinaan
  • paistetaan 200asteessa 20minuuttia




Sisältä ihanan pehmeää ja mansikkaista