Monkeyfood -blogista tämä ohje.  (en ole vielä perehtynyt miten tällä linkitetään, joten sori, ei linkkiä)

Olipas hyviä! Seuraavana päivänä suolan maku oli tasaantunut mutta vähentäisin sitä silti hiukan. En oikein osaa sanoa, kumpi oli parempaa -lämpimänä melkein suoraan uunista vai seuraavana päivänä. Hyviä molemmat :)

2013-05-24-382-normal.jpg

 3 dl kauraleseitä

1,5 dl tattarijauhoja

1 tl suolaa (liikaa! olivat mun makuun aika suolaisia)

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 rkl psylliumia (+1,5 dl vettä)

500 gr luonnonjugurttia (käytin piimää)

 

- sekoita psyllium veteen ja anna turvota hetki, niin että muodostuu "limaksi"

- sekoita muut ainekset joukkoon ja anna turvota ainakin 20 minuuttia. Saa turvota useita tuntejakin

- tee taikinasta "leipäsiä" tai kuten minä, eli pellillinen, jonka lämpiminä leikkasin palasiksi

- paistetaan 200asteessa noin puoli tuntia

2013-05-24-381-normal.jpg

2013-05-24-383-normal.jpg