Viikonloppuna teimme pitkästä aikaa tätä niiin ihanaa katkarapukasaria. Tarkkaa ohjetta on vaikea antaa, koska kukin laittaa esim. valkosipulia erilaiset määrät. Tärkeintä on pitkä haudutus, niin, että kaikki on vähän "mössööntyneet" mutta kuitenkin maut erillään.
Kuvaa ei ole vuoan "sisältä", mutta tässä kuva ennen syömistä. Nuo annosvuuat ovat mun lempapreita! Vuoka on Pyrexin kannellinen vuoka, tilavuudeltaan reilu 5 dl.
1 kokonainen valkosipuli
2 sipulia
600 gr katkarapuja
1 prk tomaattimurskaa
3 tomaattia
vettä
suolaa
chiliä
valkopippuria
kirveliä
oreganoa
- pilko sipulit ja laita ne tomaattimurskan kanssa kattilaan kiehumaan
- pilko tomaatit (voit halutessasi kuoria ne ensin) ja lisää kattilaan
- mausta
- lisää katkaravut ja tarvittaessa vettä
- tarkista maku ja lisää masteita
- olisikohan tähän mennyt alle tunti?
- laita kasariainekset annosvuokiin ja lisää päälle fetaa ja juustoraastetta
- uuniin 225 asteeseen noin vartiksi
- laitoimme uuniin yhtä aikaa oliiviciabattaa, jota nautimme tuorejuuston kanssa
Lauantaina ohikukumatkalla Tampereelta kotiin kävimme Iittalassa Kultasuklaan myymälässä. Ostimme sieltä irtomyynnistä erilaisia suklaalevyn palasia ison pussillisen. Ne maistuikin jälkiruokana kasarin jälkeen. Siinä kun katkarapukasari oli todella valkosipulista, suklaa oli vastapainoksi sopivan makeaa.
Kommentit