pohja:
3 dl jauhoja
100 gr voita
3 rkl vettä
- tee pohja "normaalisti", eli sekoita jauhot pehmeän voin joukkoon ja lisää lopuksi vesi
- voitele vuoka ja taputtele taikina pohjalle ja reunoille
- esipaistetaan 200asteessa noin 10minuuttia
täyte:
2 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 prk fetaa
1 paprika (käytin punaista ja keltaista, koska kahdesta tulee kauniin värinen)
2 dl kermaa/kasvirasvaskeoitusta tms.
2 munaa
1 tl basilikaa
1 tl yrttimaustetta
n. 1tl suolaa
n. 1 tl pippuria
1,5 dl juustoraastetta
- viipaloi tomaatit, pilko sipulit ja suikaloi paprika, valuta feta ja kuutioi jos ei ole kuutioina
- sekoita kerma ja munat sekaisin, mausta suolalla ja pippurilla
- ota piirakan pohjat uunista ja levitä pohjalle (sipaisin tässä ensin punaista pestoa pohjan päälle) silputut sipulit, suikaloidut paprikat, kuutioitu feta sekä viipaloidut tomaatit
- mausta
- kaada kerma-munaseos täytteiden päälle, levitä juustoraaste ja ripottele siihen päälle basilikaa
- paistetaan 200asteessa 35minuuttia uunin alimmalla tasolla
Kommentit