Poikani koripallon puffa tarvitsi taas leivonnaisia myyntiin ja minä leivoin pari näitä feta-kasvispiirakkaa. Eikä muuten jäänyt jäljelle palastakaan, eli maistui sekä itselle että muille :)



pohja:
3 dl jauhoja
100 gr voita
3 rkl vettä
  • tee pohja "normaalisti", eli sekoita jauhot pehmeän voin joukkoon ja lisää lopuksi vesi
  • voitele vuoka ja taputtele taikina pohjalle ja reunoille
  • esipaistetaan 200asteessa noin 10minuuttia

täyte:
2 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 prk fetaa
1 paprika (käytin punaista ja keltaista, koska kahdesta tulee kauniin värinen)
2 dl kermaa/kasvirasvaskeoitusta tms.
2 munaa
1 tl basilikaa
1 tl yrttimaustetta
n. 1tl suolaa
n. 1 tl pippuria

1,5 dl juustoraastetta
  • viipaloi tomaatit, pilko sipulit ja suikaloi paprika, valuta feta ja kuutioi jos ei ole kuutioina
  • sekoita kerma ja munat sekaisin, mausta suolalla ja pippurilla
  • ota piirakan pohjat uunista ja levitä pohjalle  (sipaisin tässä ensin punaista pestoa pohjan  päälle) silputut sipulit, suikaloidut paprikat, kuutioitu feta sekä viipaloidut tomaatit
  • mausta
  • kaada kerma-munaseos täytteiden päälle, levitä juustoraaste ja ripottele siihen päälle basilikaa
  • paistetaan 200asteessa 35minuuttia uunin alimmalla tasolla
Bon appetit! Tämä on monipuolinen piirakka, jonka täytteisiin voit käyttää mitä mieleen pälkähtää.