Poikamme koripalloturnaus jatkui tämänkin päivän. Tänään leivoin myyntipöytään Raparperin alla blogista moneen kertaan ihaillun juustokakun. Ekaa kertaa tein tuolla ohjeella mutta yhden palasen perusteella voin sanoa, että parasta juustokakkua, mitä ikinä olen maistanut. Samaa mieltä olivat muutkin sillä kakku myytiin alle vartissa! Meinasin leipoa kaksi kappaletta mutta iltamyöhäisellä eilisillan turnausväsymys painoi ja tein vain yhden. Ekan palasen nappasin omalle pelaajalleni  -kun sitten pronssimitali kaulassa kentältä poistui, sai palkinnoksi juustokakkua :) Myönnettäkööt, että mikäli peli olisi päättynyt neljänteen sijaan, olisi saanut kakkupalasen lohdutuspalkintona ;)

 

Puffaan leivoin myös muffinsseja, niistä päivitystä myöhemmin.

 

 

 

pohja:

400 gr digestivekeksejä (käytin puolet suklaadigestivejä)

150 gr voita

 

1.täyte:

100 gr tuorejuustoa

2 dl kermaa

170 gr valkosuklaata

2 rkl sitruunamehua

3 rkl kuumaa vettä

4 liivatelehteä

2 tl vaniljasokeria

 

2 .täyte:

100 gr tuorejuustoa

2 dl kermaa

250 gr mansikoita

¾ dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

2 rkl kuumaa vettä

 

päälle:

250 gr mansikoita

2 liivatelehteä

1 rkl kuumaa vettä

 

·         Murenna digestivet ja sekoita muruset pehmeään voihin, painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.

·         Liota liivatteet kylmässä vedessä, sulata valkosuklaa vesihauteessa, vatkaa kerma. Lisää vatkatun kerman joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita valutetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja valuta muun täytteen sekaan. Levitä täyte pohjan päälle.

·         Itse laitoin vuoan tässä välissä taas hetkeksi jääkaappiin.

·         Laita toisen täytteen liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan, vatkaa kerma, soseuta mansikat tehosekoittimessa. Lisää sokerit mansikkasoseeseen ja sekoita kermavaahtoon, lisää myös tuorejuusto. Sekoita valutetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja valuta täytteen sekaan. Levitä täyte toisen täytteen päälle.

·         Liota päällystän liivatelehdet kylmässä vedessä. Soseuta mansikat tehosekoittimella, mausta hieman sokerilla. Sekoita valutetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja valuta mansikkasoseen joukkoon. Sekoita ja levitä kakun päälle.

·         Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

·         Koristele. Nauti :)