Poikani koripallojoukkueen vanhemmat viettävät glögi-iltaa nyyttäreiden merkeissä. Minä tein tarjottavaksi tämän luumuhyydykekakun. Ostin juuri neliskanttisen/suorakaiteen muotoisen irtoreunan ja tässä heti oiva tilaisuus päästä kokeilemaan uutta lelua :) Seuraavalla kerralla laitan piparkakkutaikinaa hieman vähemmän. Muuten kakku on suussa sulavan ihanan makuista.

 pohja:

1 pkt (500gr) piparitaikinaa

 

 

täyte:

3 dl vispikermaa

2 dl turkkilaista jugurttia

1 prk luumumarmeladia

tomusokeria

2 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

0,5-1 dl tummaa rommia

 

 

koristelu:

vispikermaa

tomusokeria

luumusuikaleita

 

·         painele piparitaikina irtopohjavuuan pohjalle

·         paista pohjaa 200asteessa alatasolla 10minuuttia, eli kunnes taikina alkaa kypsymään ja kohoamaan. Ei kypsäksi!

·         jäähdytä

·         laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

·         vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan jogurtti ja luumumarmeladi, makeuta tomusokerilla, lisää myös kaneli ja vaniljasokeri

·         kiehauta rommi ja liota valutetut liivatelehdet yksitellen siihen

·         annan hieman jäähtyä ja lisää liivateseos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon

·         kaada täyte piparipohjan päälle ja laita vähintään muutamaksi tunniksi jääkaappiin hyytymään

·         poista hyytynyt kakku vuoasta ja koristele 

 

Tässä kuva kokonaisesta kakusta. Koristelu keskeneräinen... jostain syystä täysin valmiista ei löydy enää kuvaa :-O