Sain näiden pullien reseptin SLY-pariltani elokuussa. Vasta nyt löytyi aika leipomiseen, koska ensin olimme moottoripyörätouhuissa lähes viikon, sitten makasin viikon kipeänä. Mutta tänään siis leivoimme noita 2-ja 5-vuotiaiden hoitolasteni kanssa. Raparperisoseen tein itse omista raparpereista. Ei tullut sosemaista mutta pienet sattumat eivät haitanneet yhtään, päinvastoin. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun laitoin raparperia pullaan, sopii tosi hyvin pullaan. Ihan niinkuin slyni lupasi, pullat olivat makoisia :) Kuvan pullat ovat tummia, koska ne on voideltu siirappivedellä. Huomasin vasta taikinaa tehdessämme, että munat olivat loppuneet. Me nelinkertaistimme taikinan, että kaikki saisivat syödäkseen :). Tuosta alla olevasta ohjeesta pitäisi tulla 20pullaa.

 

2,5 dl maitoa

25 gr hiivaa

1 muna

1 dl sokeria

1 tl suolaa

1 tl kardemummaa

7, 5 dl vehnäjauhoja

100 gr voita

350 gr raparperisosetta

1 dl mantelilastuja

 

  • lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota hiiva siihen. Itse käytän kuivahiivaa, joten sekoitin ne jauhoihin.
  • lisää muna, sokeri, suola, kardemumma
  • lisää jauhot vähitellen ja alustamisne loppuvaiheessa pehmeä rasva
  • alusta taikina valmiiksi ja anna kohota liinan alla
  • kauli kohonnut taikina 30x60cm:n kokoiseksi levyksi, levitä raparperisose pinnalle, minä ripottelin vielä hieman kanelia päälle
  • kääri levy rullaksi ja leikkaa ruilla noin 3cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet paperivuokiin leikkuspinta ylöspäin. Kohota.
  • voitele kohonneet pullat ja ropottele pinnalle mantelilastuja/sokeria
  • paistetaan 225asteessa noin 15 minuuttia

 

Tässä vielä kuva pikkukätösistä työn touhussa: