Mantelit ja pähkinät ovat suurinta herkkuani. Itse tehtynä niihin voi laittaa vaikka mitä mausteita. Tässä yksi suolainen ohje.
4 dl manteleita/pähkinöitä
n. 1 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl rakuunaa
ripaus valkosipulijauhetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
(valkuaista)
· sekoita mausteet kulhossa. (Antamani määrät ovat summittaisia, varsinkin chilin kanssa kannattaa olla varovainen)
· paahda manteleita/pähkinöitä kuumalla pannulla n. 5 minuuttia (palavat helposti!). Voit myös paahtaa ne uunissa 175 asteessa reilu 5 minuuttia, kääntele niitä pari kertaa paistamisen aikana
· kierittele paahdetut mantelit/pähkinät valkuaisessa ja sitten mausteseoksessa
· TAI voit laittaa mausteseokseen 1 rkl öljyä, jolloin et valkuaista tarvitse
jäähdytä ja nauti.
mantelit säilyvät noin viikon
Kommentit