SLY17-kierroksen joulukuun paketissa sain pariltani tämän Kinuskiherkun ohjeen. Eilen tuli itselleni taas yksi vuosi lisää mittariin, joten eilisen herkuksi tämän tein. Viime aikoina on ollut kiirettä entistä enemmän ja niinpä nytkin _unohdin_ kuvata leivokset koristeltuina. Kuvassa muutama ilman päällisen koristelua. Lisäksi nämä ovat toisen reunan paloja ja lautanen jolla kinuskiherkku oli hyytymässä, oli ollut hiukan kallellaan ja niinpä kiille oli "valunut"  jonkinverran noiden päältä pois. Mutta makuun sillä ei ollut merkitystä. Suoisttelen todella kokeilemaan näitä, aivan ihania herkkuja! Mietin, että näitä voisi kokeilla myös niin, että laittaa sen kinuskin omana kerroksenaan eikä sekoita kerma-tuorejuuston sekaan.



pohja:
200 gr keksejä (käytin suklaakaurakeksejä)
50 gr voita
•    murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita se keksimurujen joukkoon
•    painele vuoan pohjalle


täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
6 liivatelehteä
2 prk Flora vispiä
200 gr maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl vettä
250 gr marjoja
•    keitä kondensoitua maitoa tunti (hmm, minä keitin kauemmin, kun en uskonut, että tuossa ajassa valmistuu :D). Jäähdytä purkki kylmässä vedessä.
•    liota liivatelehdet kylmässä vedessä
•    vaahdota kerma ja lisää sitten tuorejuusto joukkoon, lisää myös kondensoitu maito
•    kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen, sekoita täytteeseen
•    lusikoi täyte vuokaan ja lisää kahteen väliin marjoja, päällimmäiseksi loppu täyte (minä laitoin vain yhden kerroksen mansikoita). Voit lisätä tässä vaiheessa jo kiilteeseen tulevat marjat, jolloin ne hyytyvät kiinni täytteeseen)
•    anna hyytyä vähintään kolme tuntia, mieluummin seuraavaan päivään

kiille:
3 liivatelehteä
3,5 dl marjamehua
125 gr marjoja
•    laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
•    kuumenna 0,5 dl mehua kiehuvaksi, sulata lionneet liivatteet sinne, kaada tämä kylmän mehun joukkoon
•    jäähdytä kiillettä jääkaapissa ennen kuin laitat sen kakun päälle! Kun kiille on hieman ”paksuuntunut”, kaada se kakun päälle ja anna hyytyä noin 2 tuntia

- wienervuoka oli juuri sopiva yhden palasen alle -