Lasten nukuttua päikkäreitä tein tätä piirakkaa samoille uuninlämmöille missä sämpylät oli paistettu. Ohjeen nappasin jokin aika sitten  jostain minulle uudesta blogista -ja unohdin merkitä blogin ylös! Jos luet tätä, hihkaise :) Olen aikoinaan tehnyt salmiakki-suklaapiirakkaa ja se oli todella hyvää, todella herkkua. Sittemmin ohje katosi enkä ole uutta vastaavaa tilalle löytänyt.  Sellainen jännä huomio tästä, että maistelimme piirakkaa heti välipallla, eli kuorrutteen kovennuttua  -kuorrute oli todella äklömakeaa, sitä ei melkein pystynyt syömään. Jopa lapset sanoivat niin :-O Mutta nyt illalla muutama tunnin "rauhoittumisen" jälkeen kuorrute on tosi hyvää! Maistuu sopivasti salmiakille mutta myös suklaalle. Joten tämä ohje oli todella lähellä sitä entistä herkkuohjettani, eli tätä teemme uudelleenkin.

edit. Tuossa etualalla olevassa piirakassa on päällä suklaalastuja&punaisia sokerihippuja. Ei punajuuria, vaikka siltä näyttääkin :)

Tein piirakan kahteen halkaisijaltaan 21cm olevaan matalaan vuokaan. Ohje pitää tuplata, jos teet uunipellillisen. meillä on hiukan normaali leveämpi uuni, joten siihen saa varmaan puolintoistakertaistaa.

100 gr voita

1,25 dl vettä

0,5 tl suolaa

2 rkl kaakaojauhetta

  • kiehauta nämä kattilassa ja anna hieman jäähtyä

 

0,5 dl jugurttia (käytin turkkilaista)

1 muna

  • sekoita keskenään ja lisää kuumennettuun rasvaseokseen

 

2,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

  • sekoitetaan keskenään ja lisätään muiden aineiden joukkoon
  • sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuokaan
  • paistetaan 200asteessa 20-30minuuttia

 

salmiakki-suklaa kuorrute

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

80 gr salmiakkia

reilu 200 gr suklaata

  • kiehauta kerma ja lisää paloiteltu salmiakki. Muistelen joskus tehneeni tätä Kick-patukoista (onkohan niitä enää??) ja se suli hyvin. Nyt käytin Pirkan salmiakkeja pussista ja niitä piti _hieman sekoitella, että sulivat ;)
  • lisää rouhittu suklaa ja sekoita lämpimällä liedellä sekaisin
  • kaada vähän jäähtyneen pohjan päälle ja koristele
  • annan kuorrutteen kovettua ennen leikkaamista