Uusimmassa Leivotaan -kehdessä oli monta ohjetta gluteenittomaan leivontaan. Tänään tein noita patonkeja. Luvattiin pehmeä sisus ja rapea kuori ja lupaus pidettiin 100%:sti! En ole koskaan syönyt noin hyvää gluteenitonta leipää. Oli pakko laittaa toinen pakastimeen, etten yksin vedä molempia samana iltana :) Tosin kelpas kyllä muillekin vähän liian hyvin..
5 dl vettä
20 gr hiivaa (käytin pussin kuivahiivaa)
1 tl suolaa
50 gr maissijauhoja
100 gr riisijauhoja (laitoin puolet hirssihiutaleita)
150 gr tattarijauhoja
1/2 dl perunakuitua
1 rkl psylliumjauhetta
- sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi monitoimikoneessa n. 5minuuttia. Mä sekoittelin käsin. Anna taikinan kohota kulhossa muovikemun alla pari tuntia (laitoin kulhon miksoorn ja neljän tunnin pästä poikani kysyi, että mikä täällä on :D)
- voitele kädet öljyllä ja kumoa taikina tattarijauhoilla jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja muotile pitkoksi. Jauhota ja kiepauta patonki pari kierrosta ->saa rustiikin ilmeen.
- paistetaan 225asteessa 30-35minuuttia
On ainakin itsetehdyn näköinen :D
Kommentit