Yhden lapseni luokka järjesti eiliseen Joulutoriin puffan. Minä leivoin myyntiin pari pellillistä näitä jouluisia pipariruutuja. Ne olivatkin menestys ja myytiin todella nopeasti. Maku onkin mitä piparisin ja pehmein. Piirakka on todella pehmeää, joten suoraviivaisia, siistejä paloja siitä ei saa leikattua. Tulikin mieleeni, että voisi seuraavalla kerralla pitää jääkaapissa ennen leikkaamista?

taikina:

200 gr voita

4 dl sokeria

4 munaa

3 dl kermaviiliä (käytin tässä kermaa)

3 rkl piparkakkumaustetta

2 tl soodaa

 6 dl vehnäjauhoja

 

kuorrutus:

150- 200 gr tuorejuustoa (käytin tässä mascarpone-juustoa)

75 gr pehmeää voita

3 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

·         vatkaa voija sokeri kuohkeaksi

·         lisää munat yksitellen vatkaten

·         sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kerman kanssa taikinaan, sekoita

·         paistetaan 175asteessa 30minuuttia

·         anna valmiin kakun jäähtyä hieman (itse kuorrutin kakun vasta seuraavana päivänä)

·         sekoita kuorrutteen ainekset vatkaimella tasaiseksi massaksi

·         levitä kuorrutus kakun päälle, anna jähmettyä ja leikkaa palasiksi