Eräs vanha hoitolapseni on jo neljösluokkalainen, nuorimmaiseni hyvä ystövä. Asuu vanhalla kotipaikkakunnallamme Pohjanmaalla. Saimme pojan pariksi päiväksi vieraaksemme alkuviikosta ja silloinhan piti paistella välipalaksi herkkuvohveleita.
( 5.2.12 Harvemmin tulee postattua mitään vohvelintapaisia syömisiä. Tämä ohje on kuitenkin pakko laittaa tänne ihan ekaa kertaa, kun sitä kokeilimme. 10-vuotias poikamme sai joululahjaksi Heidi Paajalan Leivotaan! -kirjan, sieltä tämäkin ohje. Selkeät ohjeet vaihekuvien kera, ohjeet muutenkin hyviä. Siksi tuo poikanen taisi kirjan saadakin ;)
Perjantaina paistoin siis vohveleita kirjan ohjeella välipalaksi. Nam! Vohvelit ovat sellaisia ihana rapeita, jotka eivät kylmänäkään muuttuneet lötköiksi. Tällä tehdään toistekin. Kirjan ohje oli 5 dl:aan maitoa, kirjoitan sen tuohon litraan. Itse tein kahteen litraaan maitoa, kaksi vohvelia jäi.. )
1 l maitoa
4 kananmunaa (sen verran sovelsin, että laitoin vain 3)
2 dl sokeria
150 gr rasvaa (rasvaakin laitoin vähemmän..)
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
Kirjan tarkkojen mukaan ohje:
- sulata voi kattilassa
- mittaa leivontakulhoon maito, suola, sokeri ja kananmunat, sekoita vispilällä tasaiseksi
- lisään kulhoon voi, sekoita
- lisää jauhot samalla sekoittaen, sekoita vohvelitaikina tasaiseksi nopeasti vispaten
- laita vohvelirauta kuumenemaan, voitele pullasudilla vohveliraudan pintaan voita
- kaada hieman alle desilitra taikinaa vohveliraudalle, laita kansi kiinni ja anna paistua
- valmis vohveli on kauniin värinen
2,5 litraa taikinaa saa hetken aikaa paistella.
Kommentit