Päivänä eräänä piti saada nopeasti jotain herkkua pöytään. Hedelmäkulhossa oli yksi sitruuna ja yksi appelsiini, jääkaapissa kermaviili. Jostain tuli mieleen vanha, unohduksiin jäänyt sitruunakakun ohje. Hmm, siellä jossain lippusten ja lappusten seassa sen piti olla ..ja olikin! (tässä yksi syy tällekin blogille, nyt on ohje täällä kätevästi etsittävänä! TUO oli kirjoitettu ennen Vuodatuksen romahtamista..) Eli tämä leivottu siis jo alkukesästä mutta laitoin sly19 -parilleni tämän ohjeen, joten enpä viitsinyt sitä heti postata ;) Ohje nimittäin on nopea ja helppo, kananmunatonkin.
 
Appelsiinilla saa makuvaihtelua, nyt tein sitruunasta. Tämä kakkunen on tehty 25cm:n vuokaan mutta alunperin ohje on tarkoitettu rengasvuokaan. Sopii molempiin. Kuorrutusta ei välttämättä tarvita mutta ainahan suklaakuorrutus on piste ii:n päälle :) Sokerikuorrutuskin sopii tälle sitruunan kaveriksi. Myös kesän marjat on hyvä vaihtoehto. Eli todella monipuolinen kakku on tämä.


 
1 prk kermaviiliä
2 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl sitruunamehua
1,5 tl sitruunan raastettua kuorta
- laita sokeri kermaviilin joukkoon ja anna "turvota" siellä sen aikaa, kun keräilet muut tarvittavat aineet kasaan. sen jälkeen vatkaa niitä hetki sekaisin
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä sitruunan mehun kanssa. lisää myös sitruunan raastettu kuori
- sekoita taikina kevyesti, älä vatkaa
- kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan
- paistetaan 200asteessa noin puoli tuntia (tämä ohutpohjainen kypsyi 20minuutissa)
 
kuorrutus:
75 gr voita pehmeänä
1 rkl kaakaota
1 rkl maitoa
160 gr tomusokeria
- ainekset kulhoon, vatkaimella pyöräytys ja täyte pohjan päälle