Alkuperäinen ohje kopsattu Pullahiiren leivontanurkka -blogista. Muutin sitä hieman, alla muuttamani resepti.

Olen tehnyt vasta muutamia voileipäkakkuja, koska löysin vasta hiljattain nämä tuorejuustotäytteiset voikkarit. Tästä ohjeesta tuli ehdottomasti ykkönen, on kaikista maistuvin. Tätä tarjoilin poikani rippijihlissa ja jokainen vieras tykkäsi.


1,5 pkt (350g) Ruis paahtoleipää

Täyte1.
150 g kinkkusiivuja
reilu 100g maustamatonta tuorejuustoa
reilu 100g yrtti tuorejuustoa
75g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
  ½ pieni punainen paprika
50g kurkkua
reilu 100g maustamatonta tuorejuustoa
reilu 100g creme fraishea
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
n. 2,0 dl kasvislientä


Kuorrutus:
  1dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria, suolaa, herneenversoja, kinkkua, tomaattia

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. (Tein kakun Iloleipurin tähden malliseen vuokaan, halkaisijaltaan 25cm.) Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Mittaa monitoimikoneeseen täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, maustekurkku, ruohosipuli sekä mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää loppuvaiheessa vielä kinkku. Pyöräytä konetta sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi.

Tyhjennä kulho ja mittaa täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe monitoimikoneeseen. Pyöräytä aineet hyvin sekaisin. Maista täytettä ja mausta maukusi mukaan. Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina joukkoon. Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee sopivan kokoiseksi palaksi (värjää samalla tämän täytteen hieman punertavaksi). Raasta pesty kurkku ja valuta siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Leikkaa paahtoleivät puoliksi ja laita niitä vuokaan ensimmäinen kerros. Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä puolet täytteestä 1. leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros, kostuta ja levitä päälle puolet täytteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli. Omassa kakussani oli neljä kerrosta leipää, kaksi  kerrosta täyte 1:stä, yksi kerros täyte 2:sta.

Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele kuorrutettu voileipäkakku herneenversoilla (leikkaa niitä hieman lyhyimmiksi niin kakun leikkaaminen sujuu paremmin!)sekä kinkku- ja tomaattiruusukkeilla. Kuorrute on muutenkin oikein hyvin pursotettavaa, joten halutessasi voit vaikka pursottaa koko kakun. Tällöin kannattaa tehdä kuorrutetta hieman suurempi määrä.