SLY:n viime paketissa sain myös tämän ohjeen. Kuukauden teemanahan oli Pienet lahjat ja tämäkin on todella hyvä lahjaksi antaa. Mitä tästä sanoisi.... mielettömän hyvää! Maistui niin mukavan luumuiselle mutta mantelia rakastavana mantelin makukin tuli kivasti esille. Tähtianis on minulle vähän vieraampi mutta luulen, että sellainen "makeahko, hieman kirpeähkö maku" oli siitä :) Mantelit laitoin kokonaisenamutta ne voi mielestäni hyvin jauhaakin.

Lisään kuvat myöhemmin -ovat puhelimessani ja pojalla on siirtopiuha mukanaan) Halusin kuitenkin postata tämän nyt, kun koneen sain lainaan.

 

1-1,5 kg luumuja

1 pkt (330gr) hillo-marmeladisokeria

1-2 kanelitankoa

4 tähtianista

100 gr kuorittuja manteleita

- kalttaa ja kuori luumut ja poista kivet, pilko

- laita luumut kattilaan ja keitä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen

- lisää sokeri ja mantelit, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10minuuttia

- ota kattila liedeltä, kuori vaahto ja kaada marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytetään viileässä.