Sly29 -kierroksen viimeisessä paketissa parini Sanja lähetti ohjeen tähän kakkuseen. Tämä tein melkein heti mutta en oole kerennyt päivittää. Mielenkiintoinen uutuus, jota ekan kerran jälkeen tehty muutaman kerran. Ainesosia kun katsoo niin tämä tosiaan menee aamupalasta ja aika terveellisestä sellaisesta. Itse syön aamulla kaurapuuron raejuuston ja mehukeiton/marjojen kanssa niin tämä vähennettynä munalla ja vaniljasokerilla on oikeastaan juuri se :) Annos on yhdelle sopiva.

Googlaisin tätä ja joku oli korvannut mansikan banaanilla. 

IMG_4764.jpg

Kuvat on onnettomia :D Tein tämän (yhden annoksen) tuohon tummaan Kermansaven vuokaan ja kuvassahan tuo näyttää epämääräiseltä läjältä :)  Kakkusta ei saanut irrotettua hajoamatta vuuasta. Eli tuon jälkeen olen tehnyt isomman annoksen tai pieneen vuokaan. On nätimpi ja helpompi syödäkin.

Kuvassa taikinat on päällekkäin ja se oli ihan kiva. Toisen kerran laitoin ne vierekkäin ja sekoittuivat hieman toisiinsa, sekin oli kiva. Eli variaatoita löytyy :)

IMG_4765.jpg

 

Mansikkataikina:

0,5 dl kaurahiutaleita

3-4 mansikkaa

1 valkuainen

hippunen leivinjauhetta

hippunen vaniljasokeria

Suklaataikina:

0,5 dl kaurahiutaleita

1 keltuainen

0,5 dl maitoa

2-3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)

- Laita uuni lämpenemään 225asteeseen. Muusaa mansikat ja lisää loput mansikkataikinan ainekset. Sekoita.

- Sekoita suklaataikinan ainekset sekaisin toisessa kulhossa. Tarkasta, että taikinoiden koostumus on suunnilleen samanlainen.

- Yhdistä taikinat uuninkestävässä kulhossa ja paista noin vartti.

IMG_4766.jpg

 

IMG_4765.jpg

IMG_4768.jpg