Lauantaina viikonloppua ukkokullan kanssa kahden viettäessämme söimme katkarapukasaria, ohje siihen löytyykin täältä. Ruukun kaveriksi leivoin mozzarella-pestileipää. Ohje on otettu Makulehden mukana tulleesta Leipojan kalenteri 2012:sta. Pitkään olen sitä katsellut ja "maistellut" ja nyt oli hyvä tilaisuus kokeilla. Suosittelen! Kävi vain niin, että nälkä oli kova ja tuoksut mahtavat, joten kuvaaminen unohtui. Tässä kuva kalenterin kuvasta:

25 gr hiivaa

2,5 dl vetttä

n.7 dl hiivaleipäjauhoja

0,5 tl suolaa

2 rkl rypsiöljyä (käytin oliiviöljyä)

täyte:

1 dl pestokastiketta (käytin enemmän, käytin punaista)

125 gr mozzarellaa

30 gr aurinkokuivattua tomaattia

  • liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää 2 dl jauhoja ja sekoita "velliksi"
  • laita kulho lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi. Kun juuri kuplii, voit jatkaa taikinan valmistamista:
  • lisää suola ja öljy, vaivaa jauhot sekaan kunnes taikina irtoaa käsistä ja on valmista kaulittavaksi
  • kauli taikinasta 25x30cm:n kokoinen kevy
  • rullaa levy ja nosta voideltuun 1,5 litran kokoiseen vuokaan (laitoin itse rullan kahtia ja paistoin ne kahdessa Eskimo-paistovuoassa 240x80x55 ja se oli just sopiva koko), kohota liinan alla puoli tuntia
  • voitele kohonnut leipä vedellä ja paista 200asteessa 35 minuutia uunin alimmalla tasolla

 

Vinkkinä, jos löytyy joku yhtä tumpelo kuin minä :D että, kun otat hiivapalan pakastimesta sulamaan, älä jätä sitä pöydälle vaan laita se lautaselle. Jos se sattuu unohtumaan siihen niin lautaselta on kivempi siivoilla kuin pestä pöytää moneen kertaan ;DD