(vanha, kuvattoman ohjeen nosto) Lemon bosset on näköjään meidän perinteinen vappujälkkäri, sillä viime vuonnakin oli :D  Tänään paistoimme kokki-opiskelija-poikani kanssa ison kasan ahvenfileitä, osan poika leivitti. Bataatit on maustettu kevyesti suolalla ja runsaalla kädellä rakuunaa, raakana pannulle ja just ja just kypsäksi paistettu. Kyllä maistui ja jaksoi loppupäivän pitää sadetta :) 
 
Pannulla voissa paistettua ahventa
pannulla paistettuja bataatteja
parsaa
katkarapu-tillikastike 3sipulin kermaan tehtynä
 
 
IMG_5051.jpg
 
 
Jälkiruuaksi Lemon bosset
 
4 dl kermaa
1,25 dl sokeria
1 dl sitruunanmehua
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, kiehauta. Itse keitin tätä noin viisi minuuttia. (lisää sokeria, jos haluat makeamman) Lisää sitruunan mehu ja sekoita kevyesti. Kaada seos annoskulhoihin. Tästä tuli kolme kuvassa näkyvän annoksen kokoista.
Anna hyytyä jääkaapiissa vähintään kolme tuntia. 
IMG_5054.jpg
 
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
Vappuna avasimme kesän grillikauden. Ostimme aivan järkyttävän hyvää sisäfilettä. Mietimme, etttä oliko se tuo vuoden ensimmäinen grillaus, mikä teki siitä niin suussa sulavan makuista vai mikä. Lihan seuraksi tein grillattuja herkkusieniä ruohosipuli- ja aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoilla, ruohosipulilla, aurajuusto- ja mozzarellajuustorasteilla. Herkullista.

Grillasimme myös parsaa. Höyrystin niitä ensin kolme minuuttia, minkä jälken grillassimme niitä parisen minuuttia. Kylkeen hollandelaiskastiketta, nam!



Minä en syö perunaa enkä pastaa, riisiäkään en kovin usein, joten lautanen täyttyy aina kasviksilla. Yksi parhain on niin normit lanttu ja porkkan :) Värien puolestakin niitä lautasella haluaa:


Jälkiruuaksi nautimme sitruunavanukastyylistä lemon bosset -jälkkäriä, mm.  Canelian keittiössä on sitä hiljattain tehty. Jos pidät sitruunasta, kokeile ihmeessä! Mukavan kirpeää mutta silti niin ihanan pehmeää. Seuraavaksi ajattelin kokeilla tätä appelsiimehulla. Alla olevasta annoksesta tulee 5 coctail-lasillista.

Lemon bosset

5 dl kuohukermaa
1,75 dl sokeria
1 dl sitruunannmehua
  • purista sitruunanmehu
  • mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Keitä sitten keskilämmöllä hämmentäen kolmisen minuuttia.
  • nosta kattila levyltä, lisää sitruunanmehu ja sekoita
  • jaa seos annoslaseihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi
  • koristele ja nauti





Vappuna ollaan tietenkin nautiskeltu simasta ja uuunituoreista uunidonitseista: