Uusi kierros teemana Ystävänpäivää, punaista.. :) Sain tämän paketin jo muutama päivä sitten mutta influenssa on lomaillut kanssani tämän viikon, joten en ole jaksanut kuvata ja postata. Anteeksi siis parilleni, postaus tulee vasta nyt.

Tämä piristi sairaspäiviäni:

IMG_4849.jpg

Ohjeena oli parini yksi lempiresepti, eli Pieni suklaakakku. Paketissa olikin siihen lähes kaikki tarvikkeet, eli tummaa suklaata, vaniljasokeria, kanelia, muscavadosokeria. Lisäksi vielä pähkinäsekoituspussi (maistui hyvin kipeänä sohvalla maaten), paketti vihreää teetä (yksi lempimerkeistäni! Juotu monta kupillista viime päivien aikana) sekä itse virkattu punainen Ystävänpäiväsydän. Kiitos, koristaa keittiömme seinää nyt :)

Kortti oli hauska :)))

 

Paketissa oli siis ohje Pieneen suklaakakkuun. Koska olin kipea, koska suklaa parantaa ja koska kaikki tarvittava oli edessä pöydälläni, ei muuta kun kakkua uuniin! Lisäsyytäkin oli -yksi poikaseni täytti perjantaina 19 vuotta mutta juhlii synttäreitään kaveriporukan kanssa laskettelureissulla. Tämän kakkusen ohje ilmestyi siis kuin taivaasta ja sitähän sitten synttärikakkuna herkuttelimme. Nam, oli todella suklaista mutta todella, todella hyvää. No, tietenkin kun suklaisesta on kyse :) Paljon helpommaksi ei myöskään ohje voi muuttua.

Jotain ihmeellistä tapahtui. Kakku oli uunissa noussut hyvin, kakku oli uunista pois ottaessa kuohkea korkea ja vielä jäähtyessään vuuassakin. Avasin irtopohjavuoan reunat ja puhh, keskus laski :O Diagnysoin syyksi tuoreet munat, muuta en keksinyt. Makuun ei vaikuttanut :)

IMG_4852.jpg

115 gr voita

115 gr tummaa suklaata

3 kananmunaa

45 gr muscovadosokeria

1/4 tl vaniljasokeria

1/4 tl merisuolaa

ripaus kanelia

- Lämmitä uuni 180asteeseen. Voitele ja jauhota 15cm halkaisijaltaan oleva vuoka.

- Sulata voi kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä-

- Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin. Lisää keltuaisiin sokerit, suola ja kaneli, vatkaa vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

- Lisää suklaaseos keltuaisvaahdon joukkoon, sekoita. Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon ja kada taikina vuokaan.

Paistetaan 20-25minuuttia 

- Tarjoile kermavaahdon ja mansikoiden kanssa :)

IMG_4856.jpg

IMG_4859.jpg