Sly-kalenterin luukusta tuli ohje hyydytettyyn savulohikakkuun. Hyviä ohjeita ei kannata säilöä kaapissa, joten kaupassa käynnin jälkeen aloin saman tien murskaamaan edellis päivän luukusta tulleita hapankorppuja. Ostin kyllä vahingossa kylmäsavulohta mutta hyvä oli siitäkin tehtynä :) Täyte oli ihanan runsas ja pehmeä. Savulohella varmaan vieläkin suussasulavampi.Tein puolikkaan annoksen, koska oli "testikakku".
pohja:
100 gr hapankorppuja
50 gr pähkinärouhetta
100 gr voita
täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 gr ruohosipulituorejuustoa
200 gr sulatejuustoa
200 gr lämminsavulohta
0,5 dl ruohosipulisilppua
sitruunapippuria
sitruuna-aromia/sitruunamehua
2 rkl vettä
- murskaa hapankorput, sulata voi, sekoita kaikki ainekset ja painele irtopohjavuoan pohjalle
- laita liivatteet likoamaan
- vaahdota kerma, lisää siihen kaikki muut ainekset paitsi vesi. Vatkaa hyivn sekaisin.
- kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen sekaan
- kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli
Kommentit