Viime sunnuntaina kävimme kaverin kanssa sienimetsällä, taisi olla nyt viimeinen sienestys tälle vuotta. Olimme metsässä noin tunnin ja saaliina monta litraa suppiksia per ihminen (+ mulla lisäksi käpyjä ja kaverilla mustikan varpuja)! Löysimme todella hyvän paikan. Keittohan siitä piti illaksi valmistaa. Ihanperuskeitto perusmausteiden kanssa. Hyväähän suppiskeittoon on myös sulatejuusto, silloin voi kerman ja/tai nesteen määrää vähentää. Loput sienet pilkoin pakastimeen odottamaan aikoja herkumpaa. Bon appetit!

084-normal.jpg

Tein keiton suurinpiirtein näin :)

1 l suppiksia

1 sipuli

voita

2-3 rkl vehnäjauhoja

8 dl vettä

2 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

valkopippuria

rakuunaa

- silppua sipuli, puhdista ja pilko sienet

- kuullota sipulit voissa ja lisää joukkoon sienet. 

089-normal.jpg

- "Nesteen" hiukan haihduttua, lisää vehnäjauhot ripotellen päälle, sekoita. Jauhojen määrä riippuu siitä, kuinka paksua keittoa haluat.

- lisää vesi (+halutessasi kasvisliemikuutio), lisää myös kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10minuuttia silloin tällöin sekoitellen.

- mausta, maista ja herkuttele :)

085-normal.jpg