Omenoita riittää edellen, talviomenat ovat vielä puussa. Onneksi eivät ole pudonneet niin riittää iloa ja makua vielä pitkäksi ajaksi.

Eilen kuivasin yhden pellillisen omenoita. Pesin ja viipaloin omenat, laitoin ne 50asteiseen uuniin noin viideksi tunniksi. Tosin sammutin uunin noin kolmen tunnin kuluttua. Hyviä tuli! Maukkaita naposteltavia.


Olen aiemmin kuivannut omppuja sata-asteisessa uunissa ja se onkin lähempänä oikeampaa lukua kuin 50. Marttojen sivuilla kehoitettiin laittamaan omenaviipaleet veteen, jossa sitruunanmehua tummumisen estämiseksi. Mietin tuota, mutten uskaltanutkaan, jos makua olisi tarttunut :) Minä en myöskään ripottele sokeria viipaleiden päälle. Mielestäni kuivatuksessa tulee makua riittämiin. 



Säilytetään lasipurkissa.