Kakku on gluteeniton ja maidoton.
Rakastan appelsiineja. Jos sinäkin, niin tämä kakku maistuu varmasti! Leipätaikinan ollessa nousemassa ja lasten nukkuessa päikkäreitä, selailin Me-lehteä, eli Ykkösbonuslehteä. Sieltä sitten löysin tämän kakun ohjeen ja hetihän se piti tehdä :D Olen kyllä mietiskellyt, että mitähän kakkua viikonlopuksi leipoisi ja tämä tuli nyt vähän testinä sitä ajatellen. Aivan ihana maku, todella pehmeä ja raikas.
Päällä pitäisi olla tomusokeri-appelsiinimehukuorrutus. Tein sen ohjeen määrien mukaan ja se olikin sen näköistä kuin kuorrutukset yleensäkin ovat. Kaadoin kuorrutteen kakun päälle ja humps, sinne humahti kakun sisään :) Lehden kuvassa kuorrutus on kyllä kivan näköinen mutta hyvälle maistui tämäkin ja ei mielestäni kuorrutetta edes kaipaa.
2 kananmunaa
1 dl sokeria
50 gr mantelijauhetta
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl appelsiininkuoriraastetta
kostutus:
1-1,5 appelsiinin mehu
2 rkl tomusokeria
(1-2 rkl sitruunalikööriä)
kuorrutus:
2 dl tomusokeria
2,5 rkl appelsiininmehua
- voitele kakkuvuoka. Oma kakkuni on tehty Kermanssaven vähän yli 20cm:n sydänvuokaan
- vaahdota munat ja sokeri
- sekoita kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon, lisää myös appelsiininkuoriraaste
- sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan
- paistetaan 175asteessa 20-25minuuttia
- kumoa vähän jäähtynyt kakku lautaselle
- sekoita kostukkeen aineet sekaisin ja valuta kakun päälle. Anna imeytyä 15minuuttia. Hmmm ...tuo jäi multa tekemättä, eli olisiko siinä syy, miksi tomusokerikuorrutukseni valahti kakaaun sisälle? :))
- sekoita kuorrutuksen aineet sekaisin ja valuta kakun päälle
- koristele (minä koristelin siis mantelirouheella ja appelsiininkuoriraasteella. Ohjeessa koristeltiin valkoisilla manteleilla, jotka paahdettiin uunissa ruskeiksi)
Kommentit