Elämäni ensimmäiset ongelmat vuodatuksen kanssa olivat tuossa viikko pari sitten. Sitten kaikki taas toimi, kunnes aatonaattona ei tekstejä ja kuvia saanut lisättyä millään. Aikaakaan ei hirveästi ollut taistella, joten kokeillaan nyt..
Aatonaattoina tein sinappi- ja valkosipulisilakoita, joulupöydän ehdottomia herkkuja. Tein itse isommat satsit kuin ohjeessa mutta kirjoitan tuohon perusohjeen, jolla silakat aina teen.
Yhteisohje molemmille:
500 gr silakkafileitä
mausteliemi:
4 dl kylmää vettä
2 dl etikkaa
alle 1 rkl suolaa
· sekoita ainekset keskenään isossa kulhossa
· laita fileet liemeen niin, että peittyvät kokonaan
· annan kypsyä ja maustua kylmässä noin 3 tuntia, kunnes fileet ovat muuttuneet läpikuultaviksi
· valuta siivilässä ja jaa fileet kahteen lasipurkkiin
sinappikastike
1,5 rkl sinappia
1,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 rkl etikkaa
3 rkl vettä
¼ dl öljyä
1 rkl tilliä
valkosipulikastike
1 dl kermaviiliä
2 valkosipulikynttä
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 rkl etikkaa
1 rkl tilliä
· sekoita sinappiliemen ainekset sekaisin
· sekoita valkosipuliliemen ainekset sekaisin
· kaada ne purkkeihin ja anna silakoiden maustua ainakin vuorokausi
Kommentit