Ukkokulta tykkää bebeistä, joten isäinpäivänä nautiskelimme kakun sijaan niitä. Kuorrute lasten käsialaa ;)

pohja:

200 gr voita

1,5 dl sokeria

1 kananmuna

4,5 dl vehnäjauhoja

täyte:

3,5 rkl sokeria

4 tl perunajuhoja

n. 2 dl kuohukermaa

2 keltauaista

175 gr voita

2 tl vaniljasokeria

kuorrutus:

4 dl tomusokeria

3-4 rkl vettä

elintarvikeväriä

nonparelleja

  • vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
  • lisää kananmuna ja jauhoja 1dl kerrallaan
  • voitele leivosvuoat, kauli taikina levyksi ja "painele"vuokien päälle ja siitä pohjalle ja reunoille
  • paistetaan 175asteessa 10minuuttia
  • anna leivosten hieman jäähtyä ennen irroittamista
  • täyte: sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot, lisää kuohukerma ja keltuaiset. Sekoita kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä.
  • vatkaa voi vaahdoksi ja lisää vaniljasokerin kanssa kiisseliin, vatkaa seos tasaiseksi.
  • laita täytettä reilu tl taikinapohjalle, tasoita pintaa ja laita jääkaappiin kreemin kovettumisen ajaksi.
  • kuorrutus: sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi massaksi, lisää elintarvikeväri (itse käytin puolet mansikkatomusokeria ja puolet valkoista)
  • levitä kuorrutus tasaisesti leivosten päälle ja koristele nonparelleilla.
  • säilytä bebet jääkaapissa. Voidaan myös pakastaa.